Kovid "ušao" u papinu rezidenciju

Muškarac koji živi u papinoj rezidenciji Santa Marta bio je pozitivan na testu za kovid 19 i nalazi se u karantinu izvan ovog kompleksa, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.10.2020.

15:44

Kovid
Foto: Depositphotos/anshar

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, ne ispoljava simptome bolesti. On je napustio papinu rezidenciju i otišao u karantin, zajedno sa još nekoliko osoba sa kojima je bio u direktnom kontaktu.

Prethodno je na početku pandemije u martu, još jedna osoba koja živi u papinoj rezidenciji bila testirana pozitivna na koronavirus.

Papa Franja, čiji je jedan deo plućnog krila uklonjen zbog bolesti dok je kao mladić živeo u Argentini, redovno se testira na koronavirus, a danas je nastavio sa uobičajenim aktivnostima.

Vatikan je od početka pandemije zabeležio oko dvadesetak slučajeva koronavirusa.

Tri stanovnika Vatikana su se nedavno izlečila od kovid 19.

Prošle nedelje koronavirus je potvrđen kod četiri pripadnika Vatikanske garde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: