Jerevan: Azeri lažu, oni su šverceri

Nacionalna bezbednosna služba Jermenije odbacila je tvrdnje Ilhama Ilijeva da jermenska vojska švercuje oružje civilnim avionima, leteći preko okolnih država.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2020.

14:44

Jerevan: Azeri lažu, oni su šverceri
Foto: EPA-EFE/Areg Balayan / Armenian Foreign Ministry HA

Optužila je Azerbejdžan da su oni ti koji to rade.

"Imamo obaveštajne podatke da je Azerbejdžan švercovao veliku količinu oružja i plaćenih terorista na svoju teritoriju. To se dogodilo na dva kargo leta, Boingom 747 i IL-76, koji su se desili 16. oktobra. Išli su do avganistanskog aerdroma Bagrama, a onda su se 17. oktobra iz Bagrama vratili u Baku. Ista ruta je planirana i za 18. oktobar, planiraju dva leta za Kandahar. Imamo informacije da će se ovakve operacije nastaviti i posle 18. oktobra", navode iz obaveštajne službe Jermenije.

"Azeri plasiraju lažne vesti kao rezultat bolesne mašte", rekli su iz Nacionalne bezbednosne službe, a preneo Armenpres.

Jermenska obaveštajna služba je navela da je je plasiranje lažnih vesti postala glavna komponenta "tursko-azerbejdžanskog terorističkog saveza, koji vrši vojne operacije i želi da naruši jermensku reputaciju i dobre odnose sa prijateljskim zemljama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: