Jeziva noć na Kavkazu: Sirene i bombe - veliki gubici, stradalo mnogo civila

Noćas oko 1.00 posle ponoći po lokalnom vremenu, raketirana je Gandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2020.

08:00

Jeziva noć na Kavkazu: Sirene i bombe - veliki gubici, stradalo mnogo civila
Foto: EPA-EFE/AZIZ KARIMOV

U napadu je poginulo 12 ljudi, više od 40 je ranjeno i naneta je znatna šteta civilnoj i transportnoj infrastrukturi, navodi se u saopštenju državnog tužilaštva Azerbejdžana, preneo je TAS.

Istovremeno, kako prenosi Sputnjik, odbrambena vojska Karbaha tvrdi da su jutros granatirani Stepanakert i Šuša i da u tim napadima ima ranjenih civila.

Kako navode azerbejdžanske vlasti, u napadu je pričinjena ozbiljna šteta civilnoj infrastrukturi i saobraćajnicama.

Dodaju da je Gandža gađana raketama "Skad" (R-17) i to sa teritorije Jermenije, dok jermenska strana demantuje te navode.

Navodi se i da je i dalje u toku spasilačka misija kako bi se utvrdilo da li ima građana koji se nalaze pod ruševinama zgrada.

Ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan kaže da je najmanje dvoje civila povređeno prilikom sinoćnog granatiranja Stepanakerta, kao i da su u tom gađanju oštećeni civilni objekti.

Oružani sukobi jermenskih i azerbejdžanskih snaga oko sporne regije Nagorno-Karabaha i dalje ne prestaju.

Četiri eksplozije

Grad Stepanakert u Nagorno Karabahu bombardovan je po drugi put u poslednja 24 sata, a prema dostupnim infomacijama sa lica mesta, čule su se četiri eksplozije.

TAS izveštava da se u gradu oglasila sirena za vazdušnu opasnost, a 40-ak minuta kasnije u gradu su odjeknule četiri eksplozije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: