Bez obrta: Porastao bilans stradalih vojnika

Jerevan i Baku nastavljaju sa razmenom optužbi, ali i vatre na liniji kontakta. Nagorno-Karabah potvrđuje da je 633 vojnika umrlo od početka sukoba.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 16.10.2020.

08:55

Bez obrta: Porastao bilans stradalih vojnika
Foto:EPA-EFE/Areg Balayan / Armenian Foreign Ministry HA

Po navodima Jerevana, kako prenosi Sputnjik, Baku je proteklog dana izgubio najmanje 120 vojnika, šest vojnih vozila.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je jermensku vojsku da granatira naseljena mesta duž linije razgraničenja Nagorno-Karabaha.

Takođe je optužilo jermensku stranu da grubo krši humanitarni režim po pitanju prekida vatre.

"Granatiranja počinju ujutru, a gađaju se Geranbojski, Terterski, Agdamski i Agdžabedinski regioni koji se nalaze duž linije razgraničenja", precizira se u saopštenju.

Inače, azerbejdžanko Ministarstvo je situaciju na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom ocenilo kao nategnutu, te da Jermenija i dalje pokušava da aktivira napade na određenim delovima fronta.

S druge strane, predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Artsun Hovhanisjan kaže da su azerbejdžanske oružane snage pokrenule obimnu ofanzivu severno od linije kontakta u spornom regionu Nagorno-Karabah, ali su pretrpele ozbiljne gubitke i potisnute su.

"Rano ujutro, nakon duge artiljerijske pripremane paljbe, neprijatelj je pokrenuo obimnu ofanzivu u pravcu severa, i u nekoliko talasa napada pokušao da zauzme naše položaje. Azerbejdžanske snage pretrpele su ozbiljne gubitke i potisnute su", napisao je Hovhanisjan na Fejbuku.

Obnovljeni sukobi Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra, nakon što je tokom leta došlo do razmene vatre na granici dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: