Prvo Pompeo, sada Lavrov, a možda i Putin

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov će 27. oktobra posetiti Hrvatsku i sastati se sa političkim vrhom te države.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

06:10

Prvo Pompeo, sada Lavrov, a možda i Putin
EPA-EFE/ KIMMO BRAND

To je potvrdio novi ruski ambasador u Zagrebu Andrej Nesterenko.

"Ministar Sergej Lavrov će se 27.oktobra sastari s ministrom spoljnih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, premijerom Andrejem Plenkovicem i predsednikom Zoranom Milanovicem", rekao je za HRT Nesterenko, koji je u sredu predao akreditivna pisma predsedniku Milanoviću.

On nije isključio da će na tim susretima tema biti i poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Hrvatskoj sledeće godine.

Nesterenko je rekao da je Milanović na njega "ostavio vrlo snažan utisak".

"Čini se da ima vrlo široko znanje iz mnogih područja. Moj utisak je da je predsednik vrlo zainteresiran za to da se hrvatski interesi posvuda i u svemu štite", kazao je taj karijerni diplomat koji je ranije bio ambasador u Crnoj Gori i portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Nesterenko je rekao da je Milanovićem dotakao i pitanje mogućih isporuka energenata iz SAD, ocenivši da hrvatsko vođstvo "na tom području vodi višestruku politiku i nastoji uzeti u obzir sve ponude, što je potpuno razumljivo".

Komentirajuci posetu američkog državnog sekretara Majka Pompea Hrvatskoj početkom meseca, ruski ambasador je ocenio da se njegov američki kolega "pokušao usidriti kod vas u jugoistočnoj Evropi, no da na kraju nije video nikakvo sidro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: