"Poseta Putina ne može biti otkazana, jer nije ni zakazana"

Odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni i nije došlo do otkazivanja posete ruskog predsednika Vladimira Putina, jer ona zvanično nije bila ni zakazana.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

09:55

Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

To je jutros izjavio politički analitičar Dragomir Anđelković, koji je rekao da je, kada je reč o poseti ruskog predsednika Srbiji, zapravo slobodno interpretirana izjava jednog ruskog diplomate koji je rekao da postoji mogućnost da Putin dođe i da se razmatraju datumi.

"Poseta ne može da bude otkazana, jer nije ni zakazana", tvrdi Anđelković.

On je komentarisao i zašto je Beograd izostavljen sa spiska zemalja koje će posetiti na narednoj turneji šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, pa je ocenio da je Lavrov bio u junu u Beogradu i da je nelogično da opet dolazi.

"Ruski stav prema nama zbog Vašingtnskog sporazuma nije bio buran, osim ličnog stava (Marije) Zaharove. Nema nikakvog narušavanja odnosa sa Rusijom", istakao je Anđelković za TV Nova S.

Inače, dnevni list Danas je objavio da Putin neće posetiti Beograd u oktobru, a da Kremlj nije otkrio zbog čega se Putin predomislio i odustao od planiranog dolaska.

Navodi se da "Rusima svakako nije po volji nedavno približavanje Srbije pozicijama SAD u spoljnopolitičkom domenu". "To je naročito došlo do izražaja prilikom nedavnog potpisivanja sporazuma u Beloj kući, o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine", navodi taj list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: