"Poseta Putina ne može biti otkazana, jer nije ni zakazana"

Beograd -- Odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni i nije došlo do otkazivanja posete ruskog predsednika Vladimira Putina, jer ona zvanično nije bila ni zakazana.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

To je jutros izjavio politički analitičar Dragomir Anđelković, koji je rekao da je, kada je reč o poseti ruskog predsednika Srbiji, zapravo slobodno interpretirana izjava jednog ruskog diplomate koji je rekao da postoji mogućnost da Putin dođe i da se razmatraju datumi.

"Poseta ne može da bude otkazana, jer nije ni zakazana", tvrdi Anđelković.

On je komentarisao i zašto je Beograd izostavljen sa spiska zemalja koje će posetiti na narednoj turneji šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, pa je ocenio da je Lavrov bio u junu u Beogradu i da je nelogično da opet dolazi.

"Ruski stav prema nama zbog Vašingtnskog sporazuma nije bio buran, osim ličnog stava (Marije) Zaharove. Nema nikakvog narušavanja odnosa sa Rusijom", istakao je Anđelković za TV Nova S.

Inače, dnevni list Danas je objavio da Putin neće posetiti Beograd u oktobru, a da Kremlj nije otkrio zbog čega se Putin predomislio i odustao od planiranog dolaska.

Navodi se da "Rusima svakako nije po volji nedavno približavanje Srbije pozicijama SAD u spoljnopolitičkom domenu". "To je naročito došlo do izražaja prilikom nedavnog potpisivanja sporazuma u Beloj kući, o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine", navodi taj list.

strana 1 od 106 idi na stranu