Šta se dešava? Dva ista slučaja: Prvo nezvanični podaci, pa šok, a sad stigla i potvrda: 707

I Slovenija je, nakon Hrvatske, objavila nezvanične podatke o broju novozaraženih, koji su pokazali rekordan broj novozaraženih koronavirusom.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 14.10.2020.

11:23

Šta se dešava? Dva ista slučaja: Prvo nezvanični podaci, pa šok, a sad stigla i potvrda: 707
Ilustracija: EPA-EFE/ Fehim Demir

Kako su preneli tamošnji mediji, koji su se pozvali na nezvanična saznanja, očekuje se da će danas biti saopšteno da se u Sloveniji u poslednja 24 sata od koronavirusa razbolelo više od 600 ljudi. Nedugo zatim stigli su i zvanični podaci: 707 novih slučajeva, od 4.902 testirana.

Toliki broj nije bio zabeležen u Sloveniji od početka pandemije, a slična situacija odigrala se jutros u Hrvatskoj. Najpre su mediji izašli u javnost sa nepotvrđenim informacijama o šokantnom broju novozaraženih, odnosno da će ih biti preko 700, da bi nedugo zatim, izašao i zvaničan broj - 748.

To je, takođe, kao i u Sloveniji, apsolutni rekord u broju novozaraženih.

Portparol vlade Jelko Kacin potvrdio je sinoć da je tokom dana registrovan novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko pet stotina obolelih, S novim brojem zaraza, prema njegovim rečima, ispunjeni su svi uslovi za uvođenje najstrožih mera iz pretposlednje, tzv narandžaste faze, koje bi trebalo da ograniče širenje virusa i njegov eksponencijalni rast.

U suprotnom bi vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mere slične onim u prvom prolećnom talasu.

I u BiH je situacija slična - raste broj zaraženih. Tokom 24 sata preminulo je 11 osoba, dok je 476 novozaraženih. Od toga je samo u Federaciji BiH registrovano 335 pozitivnih na koronavirus i osam preminulih pacijenata.

U Republici Srpskoj je registrovan 141 novi slučaj zaraze koronavirusom i tri smrtna ishoda, saopštio je danas Institu za javno zdravlje. Testirana su 642 uzorka.

Radi se o 73 muške i 68 ženskih osoba, od kojih je 43 mlađe, 79 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Najviše novozaraženih je iz Banaluke - 72.

U RS je do sada potvrđen 10.731 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 328 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: