"Videćete Turke pred vratima Beča"

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da su Jermenija i nepriznati Nagorno-Karabah poslednje prepreke na putu ekspanzionizma Ankare.

Izvor: Sputnjik

Petak, 09.10.2020.

20:28

EPA/ARMENIAN PRIME MINISTER PRESS SE

"Ako međunarodna zajednica hitno ne interveniše, uskoro će videti Turke pred vratima Beča, kao u 17. veku“, rekao je Pašinjan u intervjuu, objavljenom na sajtu jermenske vlade.

Prema njegovim rečima, međunarodno je priznato da je Turska prebacila borce iz Sirije u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, kako bi pomogla Azerbejdžanu, prenosi Sputnjik.

"Iz tog razloga, duž cele linije fronta borba se vodi i protiv terorizma, gde se civilizacija suprotstavlja varvarstvu. Neophodno je shvatiti pretnju koju predstavljaju džihadisti koji se nalaze u zoni vojnih operacija“, istakao je Pašinjan.

On je dodao da je opcija za eliminisanje te pretnje da međunarodna zajednica i evropske zemlje priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: