"Smrt u zatvoru je milosrdnija od one koju zaslužuju"

Zagreb -- Danas se očekuju privođenja na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991, piše Index.hr.

Izvor: index.hr
Podeli

Oni su, kako se navodi, uhapšeni u sredu, u Negoslavcima u Vukovarskoj županiji, a uglavnom je reč o osobama koje su u ratno vreme bile zaposleni u "Vupiku" i koji su već nekoliko puta bili na ispitivanju u policiji.

Bojan Glavašević, čiji je otac Siniša Glavašević ubijen na Ovčari, komentarišući slučaj "Ovčara", rekao je da je pravda spora ali dostižna, barem ponekad.

"Ovu dvojicu zlotvora bih voleo pogledati u oči pre nego što odu na robiju. Smrt u zatvoru je sudbina milosrdnija od one koju su zaslužili, i od one koju su namenili mom ocu, Branku Polovini, ostalim svojim nedužnim žrtvama i svima nama kojima su oduzeli detinjstvo i srećne trenutke s njima", napisao je Glavašević.

U zločinu na Ovčari, 1991, ubijeno je preko 260 ljudi. Najmlađoj ubijenoj osobi bilo je 16 godina, a najstarijoj 76. Nakon likvidacije, buldožeri su masovnu grobnicu prekrili zemljom. Među ubijenima su bili i ranjenici iz vukovarske bolnice, naveo je hrvatski portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu