Tramp planira da učestvuje u drugoj debati sa Bajdenom

Predsednik SAD Donald Tramp i demokratski predsednički kandidat Džo Bajden poručili su da se raduju predstojećoj debati sledeće nedelje.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2020.

13:09

Tramp planira da učestvuje u drugoj debati sa Bajdenom
Foto: EPA-EFE / SHAWN THEW

Alito što je predsednik inficiran korona virusom postavilo je mnoga pitanja u vezi sa zdravstvenim protokolima debate.

Bajden je na pitanje o bezbednosti učešća na debati odgovorio da se "nada da će svi protokoli biti poštovani", ali da debate ne treba da bude ako predsednik i dalje ima kovid.

Tramp je, sa druge strane, na Tviteru poručio da se raduje učeću u debati 15. oktobra u Majamiju i da će "biti sjajno", piše Glas Amerike.

Tramp je prošlog četvrtka testiran na koronavirus i test je bio pozitivan. Bio je u bolnici tri dana, od petka do ponedeljka.

S obzirom na to, njegovo učešće na debati ne bi bilo u skladu sa protokolima Centara za prevenciju i kontrolu bolesti koji propisuju da se neko smatra zaraznim od 10 do 20 dana otkako oseti simptome.

Komisija za predsedničke debate, neprofitna organizacija, se još nije oglasila po ovom pitanju.

Na prethodnoj debati, Tramp i Bajden bili su razdvojeni četiri metra, a Centri za kontolu i prevenciju bolesti preporučuju da distanca bude dva metra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: