"Sraman i kukavički napad na našu mladost na KiM"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zahteva da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su sinoć pucale na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.10.2020.

09:15

Foto: Printskrin: TV Prva/ arhiva

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Đurić ocenuje incident kao sraman i kukavički napad na "našu mladost na Kosovu i Metohiji", te poručuje da mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet.

Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti, kaže Đurić.

"Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima", naveo je Đurić.

Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se "divljački napad" dogodio, Đurić podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije.

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: