Navaljni: Tvrdim...

Berlin -- Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni izjavio za nemački "Špigl" da ne sumnja u to da iza njegovog navodnog trovanja stoji predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: B92
Podeli
EPA,EFE,SERGEI ILNITSKY
EPA,EFE,SERGEI ILNITSKY

On je u tom intervjuu, čiji je samo jedan deo pušten u javnost pre konačnog objavljivanja, rekao i da se ne boji ruskog predsednika.

"Tvrdim da Putin stoji iza tog zločina i ja nemam nijednu drugu verziju onoga šta se dogodilo", rekao je Navaljni "Špiglu".

Podsetimo, Navaljniju jepozlilo u avionu dok je bio na turneji po Sibiru i odmah je prebačen u bolnicu u Omsku, gde je pao u komu. Ruski lekari kazali su da sumnjaju na metabolički poremećaj, a odbili su svaku mogućnost da je navaljni možda otrovan.

To je zvanična verzija, a ona nezvanična koja se pojavljivala po medijima i društvenim mrežama je da su ruski lekari odugovlačili sa dozvolom za prebacivanje Navaljnog u nemačku bolnicu Šarite kako bi se iz njegove krvi "izgubili" tragovi otrova.

Rojters je imao razgovor s bolničarima koji su se u Omsku prvi sreli sa Nnavaljnim i koji su izneli zabrinjavajuće podatke o tome kako je i ko prikrivao sušštinu - nivo šećera u krvi Navaljnog.

Kada je prebačen u Nemačku, tamošnji lekari su saopštili da imaju dokaz da je navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

Moskva apsolutno sve negira, bez obzira što se na Rusiju vrši pritisak da istraži i obelodani uzrok pada u komu najžžešćeg kritičara Kremlja.

strana 1 od 647 idi na stranu