Gucati pred sudom

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati pojaviće se danas pred većem Specijalnog suda u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

12:02

Gucati pred sudom
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Javna rasprava će biti prenošena putem video linka, prenosi Reporteri.

Gucati je uhapšen u kancelarijama OVK u Prištini 25. septembra, nakon što je Specijalizovano tužilaštvo izvršilo raciju koja je trajala više od osam sati, a na teret mu se stavlja pretnja svedocima i odavanje sudskih tajni.

"Postoji osnovana sumnja da je gospodin Gucati održao tri konferencije za štampu 7., 16. i 22. septembra 2020. godine, gde je distribuirao ili stavljao na raspolaganje medijima informacije i poverljive i nejavne dokumente u vezi sa radom Kancelarije Specijalnog tužilaštva i nije intervenisao kada je Nasim Haradinaj pomenuo ime svedoka i pružio informacije o mestu gde živi i druge lične podatke“, navodi se u poternici za Gucatom.

Istog dana uhapšen je i potpredsednik ORV OVK Nasim Haradinaj, a pred sudom se pojavio 29. septembra.

Sadržaj dokumenata, koji su čelnici ove organizacije distrubuirali na konferencijama za štampu još uvek je nepoznat, a nije utvrđeno ni da li su to zaista autentični poverljivi podaci Specijalnog suda u Hagu koji je osnovan da istražuje ratne zločine bivših pripadnika OVK, piše Reporteri, a prenosi Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: