Proširena istraga: Muškarac osumnjičen da je pomogao direktoru da sakrije novac

Uskok je proširio istragu u aferi Janaf protiv bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića i još jednog muškarca.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.10.2020.

22:37

Proširena istraga: Muškarac osumnjičen da je pomogao direktoru da sakrije novac

Osumnjičeni muškarac mu je, kako tvrde, sakrio novac "iako je znao da ta gotovina potiče od krivičnog dela".

Ukupan broj osumnjičenih u ovoj istrazi time se popeo na 14.

Uskok je, ne navodeći identitete, saopštio da je "doneo rešenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenih zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih dela pranja novca i podsticanja na pranje novca".

Uskok sumnja da je Kovačević od 16. do 29. septembra, nakon što je saznao da se priprema njegovo hapšenje i pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, "u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine, koju je pribavio počinjenjem krivičnog dela" od 14-to okrivljenog zatražio da primi i sakrije 2.593.800 kuna, 247.200 evra i 20.000 švajcarskih franaka.

Novi osumnjičenik na to je pristao, "iako je znao da ta gotovina potiče od krivičnog dela" i navedeni novac sakrio u svom stanu.

Uskok je ranije u aferi Janaf pokrenuo istragu protiv ukupno 13 osoba koje tereti za trgovanje uticajem, davanje mita, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i pomaganja u tim nedelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: