"Hrvati neće biti manjina u BiH"

Hrvatska se zalaže za rešenje statusa Hrvata unutar BiH, ne za njeno komadanje, ali ni za "zulum" nad Hrvatima, izjavio hrvatski predsednik.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

11:32

Tatiana53/depositphotos

Zoran Milanović je takođe istakao da Hrvati u BiH neće biti manjina.

ON je juče u Jastrebarskom rekao da bi odnos prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini mogao prerasti u ozbiljan problem.

"Ovo što se događa u Bosni i Hercegovini nikako ne valja. Mislim da je hrvatska vlada proteklih godina pokazivala lenjost i neaktivnost u toj sferi. To su užasno važne stvari i ako odu predaleko imaćemo ozbiljan problem u toj državi", upozorio je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je to rekao dva dana nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića sa Liderima SDA i HDZ BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čović.

I dok su Izetbegović i Čović razgovarali samo sa Plenkovićem, Dodik je pre dve sedmice imao susrete sa obojicom hrvatskih zvaničnika.

Izetbegović je, kako su preneli hrvatski mediji, uslovio Milanovića da ispoštuje BiH institucije i prvo razgovara sa predsedavajućim Predsednika BiH Šefikom Džaferovićm.

Izetbegović je sebe u Zagrebu predstavio samo kao jednog stranačkog lidera.

S obzirom na to da Milanović ne trpi uslovljavanja, mediji u Hrvatskoj su preneli, da zbog toga predsednik otkazao telefonski razgovor sa Džaferovićem, koji je bio zakazan za pondeljak uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: