Počela školska godina u Crnoj Gori sa mesec dana zakašnjenja

U Crnoj Gori danas je počela školska godina, mesec dana nakon redovnog roka, usled epidemije koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

09:15

Počela školska godina u Crnoj Gori sa mesec dana zakašnjenja
Foto: Depositphotos/belchonock

Direktori podgoričke gimnacije i Elektro-tehničke škole "Vaso Aligrudić", Zoje Bojanić-Lalović i Veselin Pićurić, kažu da je u tim školama sve spremno za početak nove školske godine i da učenici i roditelji nemaju razloga za zabrinutost.

Bojanić-Lalović kaže da je sreća što je došao taj treutak, a da postoji svest o velikoj odgovornosti koji nosi ovaj trenutak.

"Moramo brinuti, pre svega, o zdravlju naših učenika, profesora, tehničkog osoblja, a onda u lancu je tu i porodica naših učenika i zaposlenih. Velika odgovornost i radost u isto vreme", rekla je Bojanić-Lalović za TVCG, preneo je portal RTCG.

Kaže da veruje da će uz dobru organizaciju prebroditi izazovnu situaciju koja je pred svima. I Pićurić kaže da su uradili sve da deca budu potpuno sigurna.

"Obezbedili smo i da od ulaska u školu budu prisutni nastavnici koji neće dozvoliti grupisanja, jer se moraju ispoštovati distanca i maska", rekao je Pićurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: