Milanović uvređen

Hrvatski predsednik Zoran Milanović uvredio se zbog poređenja njegove retorike sa onom američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

06:55

Milanović uvređen
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ IGOR KOKORUS

"Bez Sjedinjenih Država ovaj svet nije isti i to u lošem smislu. Donald Tramp to je sve upropastio. Podstiče na mržnju, huška i to je to. To nećete čuti od hrvatskog premijera, niti ministra spoljnih poslova, ali to se mora reći", rekao je hrvatski predsednik

On je to rekao tokom obilaska berbe grožđa na Plješivici u sredu, kojoj su prisustvovali strani ambasadori, među kojima i američki Robert Kohorst koga je imenovao Tramp.

Milanović je rekao da "smatra uvredom" novinarsko poređenje njegovog retoričkog stila s Trampovim, prenosi SeeBiz.

"Niti vređam manjine, niti podržavam bele supremacioniste. Šta je tu slično", upitao je Milanović.

Rekao je da zna gde pripada i za koje se vrednosti zalaže, a da je taj stil puno sličniji stilu Džoa Bajdena koga je upoznao i s njim lično razgovarao.

Milanović smatra da Bajden kao "najsiromašniji senator" ima "radnički i katolički gard da se postavi na nasilnike svake vrste".

Ocenio je i da je Bajden ''za glavu'' iznad američkog državnog sekretara Majka Pompea koji u petak stiže u Dubrovnik.

"Američki državni sekretar nema vremena da dođe u Zagreb. Mene tamo niko nije zvao i iskreno bolje što nije", rekao je Milanović.

Primetio je i da SAD pokazuju interes za Hrvatsku "dva dana pre izbora".

"Neko će reći pazi šta pričaš kao hrvatski predsednik, zameriće nam. Ali jedino tako ide", rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: