Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je, zaključno sa 15 časova registrovano, 111 novozaraženih, a preminulo je jedna osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

14:50

Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab
Ilustracija: GettyImages/ Emanuele Cremaschi Stringer

U poslednja 24 časa testirano je 6.139 uzoraka, a 1.140.378 od početka epidemije.

Na respiratoru se nalazi 23 osobe, a hospitalizovano je 276 pacijenata.

Stopa smrtnosti u Srbiji iznosi 2.23 odsto.

Do sada je registrovano 33.662 slučajeva, a preminulo je 750.

Preko 40 odsto pozitivnih u Beogradu; Oglasio se Krizni štab

Od ukupnog broja novozaraženih 40 odsto ih je u Beogradu.

Krizni štab je naglasio da je od presudne važnosti da u ovom periodu sačuvamo visok nivo discipline i lične odgovornosti.

Kako kažu presudno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su tržni centri, prodavnice, gradski saobraćaj, pošte, banke.

"To je preventivna mera koja nam može sačuvati zdravlje i obezbediti mirniju jesen. Redovno provetravanje prostorija, higijena ruku, dezinfekcija prostora i održavanje razdaljine su od krucijalne važnosti ukoliko želimo da postignemo naš cilj, a to je konačna pobeda nad korona virusom. Iako je situacija trenutno relativno stabilna, naša borba sa kovidom i dalje traje i svako neodgovorno ponašanje danas može nas skupo koštati sutra", navode iz Kriznog štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: