"Prilika da se normalizuju odnosi Srbije i Crne Gore"

Promena vlasti u Crnoj Gori je prilika da se normalizuju odnosi Srbije i Crne Gore kao dve bratske države, dva bliska naroda.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

09:30

Ilustracija: Depositphotos/ natanaelginting

To je danas rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je opoziciji u Crnoj Gori, koja posle izbora ima većinu, potrebno da preživi dolazak na vlast.

"Teško vlasti da preživi pad, ali i opoziciji da preživio dolazak na vlast, kada treba sa reči da se pređe na delo", rekao je Dačić.

Komentarišući uzjavu Mila Ðuklanovića da neće podneti ostavku kao predsednik države, jer je osvojio većinu, Dačić je rekao da to nije sporno, ali da da je pitanje koliko bi sada osvojio glasova.

Za opoziciju kaže da je važno da preživi dolazak na vlast.

"Voleo bih da se ova istorijska prilika ne propusti. To znači da bi trebalo spustiti loptu, da se ne barata sa stvarima oko kojih ne postoji saglasnost u pobedničkoj koaliciji, nego da se nađe zajedničko rešenje poštujući izborne rezultate", naveo je on.

Važno je, navodi, da se što pre nađe " zajednički jezik" kako bi se što pre formirala vlada koja bi mogla da sprovede politiku koja bi bila drugačija od politike Mila Ðukanovića.

Podseća da je Milo Ðukanović, kada je došao na vlast, bio je sekretar predsedvništa CK Saveza komunista Crne Gore, da je tada zajedno Momirom Bulatovićem i Svetozarom Marovićem, srušo tadašnje crnogorsko rukovodstvo i rekao" dosta je više da neko plaši crnogorski narodnavodnom srpskom hegemobijom. Oni to rade da bi sačuvali vlast"

"U pravu je bio. Kritikovao je tadašnju vlast i rekao da su crnogorci ponosni na srpsko poreklo i crnogorsku državnost. Apsolutno sam saglasan sa tim, ali kakav je put od tog njegovog stanovišta i danas. U cilju spašavamnja te vlasti narušavani su odnosi Beograda i Crne Gore. Stalno se govori da Srbija ima nešto protiv državnosto Crne Gore", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: