Italija: Opet raste

U Italiji raste broj zaraženih i hospitalizovanih pacijenata obolelih od koronavirusa, saopštva u dnevnom biltenu Ministarstvo za zdravstvo.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

11:26

Italija: Opet raste
Tom Pennington, Getty images

U posljednja 24 sata registrovano je 1.648 novih slučajeva, na ukupno testiranih 90.000 ljudi. Raste i broj hospitalizovanih i pacijnata u intenzivnoj nezi, a broj preminulih je porastao na 24, u odnosu na 16 umrlih dan ranije.

Ukupno zaraženih u Italiji je 50.603, od toga u kućnoj izolaciji je 47.311 osoba.

Ni jedna italijanska regija nije bez zaraženih od Kovida-19, a najviše slucajeva korona virusa je u regiji Kampanja, ukupno 286, a sledi regija Lazio, gde je otkriveno u poslednja 24 sata 219 zaraženih.

Od juče traje polemika kako se ponašati u slučaju fudbalera Ðenove, među kojima je 14 pozitivnoh na Kovid-19.

Zamenica ministra za zdravstvo Sandra Zampa je tim povodom izjavila da su protokoli jasni i da sa "toliko zaraženih šampionat serije A mora biti prekinut".

"Zaraženi igrači ne mogu igrati i rizikuju da zaraze druge”, rekla je Zampa.

Podsetila je da je protokol o epidemiološkim merama potpisala i Fudbalske federacije, te da je Ministarstvo zdravlja protiv prisustva publike na stadionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: