"Islamska država je uništena..."

Međunarodna teroristička organizacija Islamska država (ID) u Siriji je potpuno uništena tokom ruskih operacija, naveo je Sergej Šojgu.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

10:13

Ilustracija: Depositphotos/ zabelin

Ruski ministar spoljnih poslova je u autorskom tekstu objavljenom u listu Crvena zvezda povodom 5. godišnjice ruskog angažovanja u Siriji, naveo i da nijedan pripadnik ID nije uspeo da uđe na teritoriju Ruske Federacije.

"Zadatak koje nam je postavio vrhovni komandant pre 5 godina u potpunosti je izvršen - međunarodna teroristička organizacija Islamska država prestala je da postoji u Siriji, a nijedan njen pripadnik nije uspeo da uđe na teritoriju Rusije", predočio je general Šojgu u svom autorskom tekstu.

Prema njegovim rečima ID je "potpuno uništena" i moglo bi se sa sigurnošću reći da je time "međunarodno terorističko podzemlje suštinski urušeno", preneo je TAS.

Šojgu je konstatovao da je zahvaljujući efikasnim akcijama ruskih oružanih snaga u Siriji "efikasno onemogućeno da ova teroristička grupa nastavi svoje aktivnosti i u susednim područjima".

Krajem decembra 2014. godine Vrhovni sud Rusije proglasio je ID tegrorističkom organizacijom i zabranio njeno delovanje na teritoriji Ruske Federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: