Policija zatvorila migrantski kamp u BiH

Policija Unsko-sanske županije danas je zatvorila kamp za smeštaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sve osobe koje su se tamo nalazile premeštene su u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.

"Od večeras nema više nijednog migranta u prihvatnom centru Bira", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je premeštanje migranata proteklo bez poteškoća.

Osamdesetak maloletnika koji su se nalazili u centru smešstenom u krugu nekadašnje fabrike "Bira" premešteno je u novoformirani centar u naselju Borići, a stotine odraslih novi su krov nad glavom dobili u kampu "Lipa", ali neki od njih odmah su odlučili da nastave put ka granici s Hrvatskom dok je manja grupa odlučila da se prebaci u Sarajevo, prenosi Hina.

Kljajić je istakao je da se u prethodne dve godine, kada je u "Biri" boravilo više od hiljadu miganata, potvrdilo da su je smeštaj migranata u središtu urbanih zona loše rešenje.

Sada slede koraci koji bi trebalo da vode i zatvaranju kampa "Miral" u Velikoj Kladuši.

U BiH trenutno boravi više od 7.000 ilegalnih migranata koji nastavljaju da pristižu preko slabo kontrolirane granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom.

strana 1 od 240 idi na stranu