Šest odluka Hrvatske

Štab civilne zaštite Hrvatske odlučio da do 15. oktobra produži odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza Hrvatske.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.09.2020.

13:24

Šest odluka Hrvatske
Sean Gallup/Getty images

Osim ove, doneto je još pet odluka o neophodnim epidemiološkim merama, a koje su izglasane na predlog štabova civilne zaštite Zadarske županije, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Vukovarsko-sremske i Brodsko-posavske županije, javljaju hrvatski mediji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji produžava se do 1. novembra Odluka o uvođenju neophodnih epidemioloških mera za područje županije, dok je u Varaždinskoj županiji do 31. oktobra produžena mera ograničenja svadbenih svečanosti.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u trajanju od 14 dana uvode se mere da se na svim okupljanjima gde je prisutno više od 50 osoba vodi evidencija prisutnih s osnovnim informacijama (ime, prezime i broj telefona), zatim da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je i nošenje maski.

Organizatori sportskih takmičenja obavezni su da osiguraju uslove za održavanje takmičenja uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, a sportska takmičenja u zatvorenim prostorima mogu se održavati samo bez prisustva gledalaca.

Prilikom ulaska u javne ustanove stranke moraju da nose masku i dezinfikuju ruke.

Penzionerima je preporučeno da ne odlaze na organizovana putovanja i da ne učestvuju na organizovanim okupljanjima većeg broja osoba.

U Brodsko-posavske županiji doneta je odluka da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 100 osoba.

Na privatnim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, na pogrebima i poslednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 50 osoba.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovođenje epidemioloških mera.

Jedino je Štab civilne zaštite Zadarske županije ublažio prethodne mere i doneo odluku da je zbog blagog poboljšanja epidemiološke slike, od danas dozvoljavaju posete domovima za stare i nemoćne uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ostale epidemiološke mere i dalje su na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: