Krivokapić otpočeo razgovore o sastavu nove vlade

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić počeo inicijalne razgovore s predstavnicima stranaka tri koalicije, koje su formirale parlamentarnu većinu u Croj Gori.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

09:50

Krivokapić otpočeo razgovore o sastavu nove vlade
Tanjug/AP photo Risto Bozovic

Preostaje da se još sastane sa predsednikom PzP Nebojšom Medojevićem i predsednikom URA Dritanom Abazovićem, pišu podgoričke Vijesti.

Podgorički dnvnik piše da se ne isključuje mogućnost da Krivokapić razgovara i sa predstavnicima SDP-a i nacionalnim manjinama, ali je to, navodi se, izvesnije kada predsednik države Krivokapića i zvanično predloži za mandatara.

Rok da predsednik Milo Ðukanović predloži mandatara je 23. oktobar, kada je tačno mesec dana od formiranja parlamentarne većine.

Pozivajući se na saznanja TV Vijesti, portal piše da se Krivokapić do sada sastao s liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, i Prave Crne Gore Markom Milačićem.

Krivokapić se juče sastao odvojeno sa liderima Nove i DNP-a, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, ali ne i sa predsednikom PzP Nebojšom Medojevićem.

Medojević se, navode mediji, nije odazivao na poziv i poručio da će sa Krivokapićem razgovarati kada zvanično bude dobio mandat od Ðukanovića za sastav nove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: