Medojević: Zašto se nisam sreo sa Krivokapićem....Amfilohije

Najveći pobednik parlamentarnih izbora u Crnoj Gori su građani, država Crna Gora i nova vlast, kazao je predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević,

Izvor: Sputnjik

Sreda, 30.09.2020.

07:00

Medojević: Zašto se nisam sreo sa Krivokapićem....Amfilohije
xload/depositphotos

On je istakao da je crkva odigrala ogromnu ulogu, ali i pozvao crkvene velikodostojnike da se sada ne mešaju u politiku.

On je za RTCG kazao da nova Vlada, koja treba da bude formirana, ima važan istorijski zadatak demontaže prethodnog sistema. Medojević je istakao da se „niko sa strane nije mešao i pomagao“ doskorašnjoj opoziciji, preneo je Sputnjik.

Pojasnio je da se danas nije sastao sa kandidatom za mandatara Zdravkom Krivokapićem jer je još ranije rekao da Krivokapić ima podršku pet poslanika PZP-a.

"Kada dobije zvanični mandat od predsednika, mi smo spremni da se sastanemo i da razgovaramo o ciljevima i prioritetima Vlade, gde možemo dati najbolje doprinose i biti najkorisniji... Naravno da očekujemo od mandatara da nas obavesti kakvo je njegovo viđenje Vlade", naveo je Medojević.

On je rekao da ne deli baš sve stavove sa Krivokapićem o tome koliki treba da bude uticaj crkve u dnevnoj politici.

"Došao je na našu listu kao dogovor DF-a i mitropolita Amfilohija. On je bio broj jedan zato što je to tražila crkva da bi podržala našu listu", istakao je Medojević, prenose "Vijesti".

On je naveo da je crkva tražila da deset ljudi bliskih njoj budu na listi "Za budućnost Crne Gore". "Pa se to svelo na tri, pa smo se dogovorili da je dovoljno da to bude Krivokapić, koji na našoj listi predstavlja crkvu i mitropolita Amfilohija."

Medojević je rekao da je razumljiva veza Krivokapića sa Amfilohijem je, ali da je sada vreme da se crkva vrati svom primarnom zadatku, te da je protiv svakodnevnog uplitanja crkve u politički život.

Rekao je da nije hteo da ide na sastanak sa Amfilohijem u Ostrog jer to nije mesto gde treba da se priča o mandatima i resorima.

"Uvek kad je crkva ulazila u političke vode u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina, to se nije završilo dobro ni za crkvu ni demokratiju. Ono što je crkva radila istorijski sjajno to su litije, mislim da je najbolje da se sveštenici sada vrate u manastire, da nastave tu svoju misiju moralne obnove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: