Popovićeva: Razmatraćemo svaki zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji

Nova školska godina na fakultetima počinje sutra, a rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da su fakulteti spremni za kombinovani model nastave.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Popovićeva je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra.

"Važno je da uhvatimo što više vremena može sa brucošima da se radi uživo nastava. To je važno za sve studente. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta", rekla je Popovićeva za Tanjug nakon sednice Saveta Beogradskog univerziteta.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

"Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Fakulteti su to radili i ranije, radiće to i sada. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima", navela je rektorka Popović.

strana 1 od 224 idi na stranu