Popovićeva: Razmatraćemo svaki zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji

Nova školska godina na fakultetima počinje sutra, a rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da su fakulteti spremni za kombinovani model nastave.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.09.2020.

15:44

Popovićeva: Razmatraćemo svaki zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Popovićeva je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra.

"Važno je da uhvatimo što više vremena može sa brucošima da se radi uživo nastava. To je važno za sve studente. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta", rekla je Popovićeva za Tanjug nakon sednice Saveta Beogradskog univerziteta.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

"Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Fakulteti su to radili i ranije, radiće to i sada. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima", navela je rektorka Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: