Ambasadorka Kine u Beogradu: To je laž

Beograd -- Kineska ambasadorka u Beogradu Čen Bo ukazala je da su optužbe da Kina prikriva epidemiološku situaciju laž.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Prema njenim rečima, ta laž se koristi s ciljem da se prikriju podaci o neuspehu nekih zemalja u borbi protiv korona virusa.

"Epidemija nije uticala da i naši veliki projekti napreduju po planu. Kineska ekonomija ponovo beleži pozitivan rast, a naše kompanije savladavaju sve prepreke uprkos nasilničkom ponašanju SAD", navela je između ostalog ambasadorka Kine, prenosi današnja Politika.

Saradnja Kine i Srbije se, prema rečima Čen Bo aktivno odvija u oblastima ekonomije, obrazovanja, kulture, turizma, poljoprivrede, a kooperacija u sferi nauke i tehnologije, posebno u domenu novih tehnologija i inovacija, postaje svojevrsna odskočna daska bilateralne saradnje.

Na pitanje kako napreduju razvoj kineske vakcine protiv korona virusa, ambasadorka Kine je odgovorila da su četiri vakcine ušle u treću fazu kliničkih ispitivanja.

"Predsednik Si Ðiping najavio je da će kineska vakcina nakon finalnog odobrenja postati globalno javno dobro. Mi se zalažemo za jačanje međunarodne saradnje u istraživanju i razvoju vakcina, njihovoj proizvodnji i distribuciji", istakla je ambasadorka Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo.

strana 1 od 92 idi na stranu