"Primorajte Tursku da napusti Južni Kavkaz"

Zvanični Jerevan poziva svetsku javnost da osude agresivna dejstva Bakua i Ankare u Nagorno-Karabahu i primoraju Tursku da napusti Južni Kavkaz.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE
EPA/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE

To je izjavio premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

Kako je rekao, vojno prisustvo Turske na teritoriji Južnog Kavkaza neće doneti ništa dobro.

Istovremeno, Pašinjan je optužio Tursku da je ta zemlja faktički uvučena u konflikt u Nagorno-Karabahu, kao i da se turski vojni instruktori i visoki vojni zvaničnici trenutno nalaze u azerbejdžanskim štabovima.

Govoreći o napadima Azerbejdžana, jermenski premijer je rekao da ta zemlja do sada nije uspela da ostvari nikakav uspeh u Karabahu, te je izrazio nadu da će takav razvoj događaja uspeti da ubedi Baku da vojno rešenje za konflikt u ovom regionu ne postoji.

Takođe je rekao i da su potezi Jerevana u Karabahu samo odgovor na agresiju Azerbejdžana.

"Mi sve ovo doživljavamo kao rat koji je objavljen jermenskom narodu, mi smo prinuđeni da iskoristimo pravo na samoodbranu“, naglasio je on.

Govoreći o navodima jermenskog Ministarstva odbrane da je turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25, Pašinjan je rekao da je to činjenica, kao i da je činjenica da su turski avioni uključeni u konflikt u Nagorno-Karabahu.

"Turska samo traži povod da se u još većoj meri uključi u konflikt, da dovuče vojsku u Nahičevanj, u azerbejdžansku enklavu na granici Turske, Jermenije i Irana. Čak imamo i pojedine informacije da je tamo delimično već razmeštena turska vojska“, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 604 idi na stranu