"Jermenska strana usmrtila 11 civila"

Jermenska strana je artiljerijskim gađanjem po teritoriji Azerbejdžana od početka konflikta usmrtila 11 civila, a ranila 33.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

16:25

EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY / HA

To je saopšteno iz azerbejdžanskog Generalnog tužilaštva.

Azerbejdžan optužuje jermensku stranu da nastavlja granatiranje škola, stambenih objekata, bolnica, vrtića i administrativnih i da je oštećeno 65 stambenih objekata, kao i pet drugih civilnih zdanja.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je ranije danas da oružane snage susednog Azerbejdžana artiljerijskom vatrom gađaju naseljena područja kod grada Vardenisa, smeštenog na jermenskoj strani granice između dve zemlje, a d aje u granatiranju poginuo jedan civil.

Baku je 27. septembra optužio Jermeniju da gađa položaje azerbejdžanskih oružanih snaga dok je, sa druge strane, Jerevan optužio Azerbejdžan da je njegova armija krenula u ofanzivu na Nagorno-Karabah, od Azerbejdžana otcepljeni region koji je dugo predmet spora između dve zemlje.

Na obe strane ima ljudskih žrtava, a ratno stanje proglasili su i Jermenija i Azerbejdžan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: