Ruski general objasnio: Zašto vežbamo s Belorusijom

Rusija i Belorusija održavaju zajedničke vojne vežbe kao odgovor na gomilanje snaga NATO na njihovim granicama, izjavio zamenik ministra odbrane Rusije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

13:28

Ruski general objasnio: Zašto vežbamo s Belorusijom
EPA-EFE Philipp Guelland/Ilustracija

"Preduzimamo korake kao odgovor na razmeštanje trupa duž naših granica. Prošle godine smo održali vežbe 'Štit saveza', a pre tri dana okončana je vežba 'Slovensko bratstvo' u kojoj su učestvovale ruske taktičke grupe i beloruske snage za specijalne operacije", rekao je Andrej Kartapolov, a prenosi Tass.

"Lideri naših zemalja su izjavili da će Rusija i Belorusija jačati saradnju u odbrani i rešeni smo da sprovedemo većinu zajedničkih aktivnosti predviđenih za ovu godinu, a uz to su u toku napori da se 2021. godine i kasnije unapređuje način obuke naših trupa", dodao je Kartapolov na forumu, čiji je domaćin Minsk, ali se događaji u okviru tog skupa odvijaju posredstvom interneta zbog pandemije COVID-19.

NATO pokušava da nadogradi svoje vojne potencijale u Evropi s ciljem da uništi vojno savezništvo između Rusije i Belorusije, ocenio je još Kartapolov.

Ruski general je ukazao da je efikasna saradnja između ministarstava odbrane Rusije i Belorusije posebno značajna u trenutku porasta političkih i vojnih tenzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: