Novinarima ili premeštaj ili otkaz

Rim -- Grupa novinara kompanije “Medijaset”, čiji je vlasnik porodica Berluskoni, moraju se preseliti iz Rima u Milano, ako žele da sačuvaju radno mesto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/minoandriani2
Foto: Depositphotos/minoandriani2

To je odluka rukovodstva te medijsko-informativne kompanije.

Petnaest novinara kompanije od sutra moraju da se presele ili da putuju svakoga dana od Milana do Rima, između kojih je udaljenost gotovo 600 kilometara, ukoliko ne žele ili nemaju mogućnosti da i porodice presele iz jednog u drugi grad.

U Italiji zahtev kompanije da se zaposleni premeste iz jednog u drugo mesto rada često je korak do otpuštanja, jer, ako zaposleni odbije premeštaj, kompanija ima pravo da ga otpusti bez sankcija i nadoknade.

Grupa novinara je pisala Silviju Berluskoniju, glavi porodice i još glavnokomandujućem milijarde vredne imperije Berluskoni, nadajući se da će im on pomoći, budući da iz ličnog iskustva zna, a to je i javno rekao, kako je lako i izvan naše moći zaraziti se koronavirusom.

Silvio Berluskoni se još oporavlja od zaraze, zbog čega je bio hospitalizovan 10 dana, a trenutno je u izolaciji kod kuće.

Novinari smatraju da odluka rukovodstva kompanije da ih preseli iz jednog u drugi grad predstavlja rizik za njih, budući da će morati da putuju ili vozom ili avionom, do posla i kući, što povećava rizik moguće zaraze u vreme kada u celoj Italiji raste broj pozitivnih na koronavirus.

strana 1 od 604 idi na stranu