Dramatično u Beču: Uskoro neće biti slobodnih kreveta; Virus se širi i školama

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Beču je trenutno veći nego što je bio na vrhuncu epidemije u Austriji 31.marta. U školama preko 1.000 zaražene dece.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

08:55

Dramatično u Beču: Uskoro neće biti slobodnih kreveta; Virus se širi i školama
EPA-EFE Christian Bruna

Trenutno je 225 kovid pacijenata hospitalizovano u Beču, a poređenja radi krajem marta bilo ih je 213. Od tog broja 177 je smešteno na "normalno" kovid odeljenje, a 48 na intenzivnoj nezi.

Prema zvaničnim podacima gradskih vlasti u Beču trenutno ima još 247 slobodnih kreveta na intenzivnoj nezi, kao I 2.214 na "normalnom" kovid odeljenju.

Ukoliko se situacija bude dramatično pogoršala, kako ukazuju vlasti, ponovo bi, kao na proleće, bili oslobođeni drugi bolnički kreveti, odložene operacije I prestalo primanje pacijenata koji nisu hitni slučajevi. U tom slučaju bi bilo moguće dodati do 1.000 "intenzivnih" kreveta sa respiratorom.

Takođe, u Austriji trenutno ima i 1.125 aktivno obolelih đaka i nastavnika od koronavirusa. Krizni štab odlučio je da detaljno analizira koja starosna grupa je najviše pogođena.

Samo u Beču već ima oko 600 zaraženih đaka.

S tim u vezi je odlučeno da se sprovode testiranja dece koja su bila u kontaktu sa zaraženima, a da rezultati stignu u roku od 24 sata, kako bi se izbeglo da deca provode dugo vreme u karantinu, a i "odstranili" iz razreda ona deca koja su obolela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: