Škole u Crnoj Gori počinju da rade po sistemu semafora

Zbog loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori, početak školske godine odložen je za 1. oktobar.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

17:20

Škole u Crnoj Gori počinju da rade po sistemu semafora
Ilustracija: Depositphotos/ xload

Da li će polazak u škole u pojedinim opštinama i tada biti moguć, odlučivaće se u zavisnosti od situacije.

U tu svrhu Ministarstvo prosvete saopštilo je model po kome počinje rad škola i vrtića, a koji će biti podložan promenama po sistemu semafora, koji je izradio Institut za javno zdravlje.

Sistem semafora podrazumeva da će od stanja u pojedinoj opštini zavisiti da li će učenici u školama u tim opštinama preći na rad preko interneta od kuće ili će pak funkcionisati normalno, saošteno je iz tog resora.

Svi vrtići počinju da rade 1. oktobra.

Predstavnik IJZ Dragan Laušević je kazao da su imali intenzivne konsultacije, pokušavajući da obezbede da deca krenu u školu, istovremeno imajući u vidu epidemiološku situaciju.

''Smatramo da je boravak u školama po definisanom modelu epidemiološki trenutno bezbedniji nego na igralištima", saopštio je Laušević, preneo je portal RTCG.

On je dodao i da će se narednih dana pratiti stanje po opštinama po tzv. „sistemu semafora“ i u narednim danima će upravo od tog predvidivog i na struci zasnovanog modela od IJZ, zavisiti zatvaranje i otvaranje škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: