Slovenija: Zaraza se smiruje, Janša ne uvodi nove mere

Broj novozaraženih koronavirusom u protekla 24 časa u Sloveniji porastao je za 99 na ukupno 5.487, saopštila je danas slovenačka vlada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

12:18

Slovenija: Zaraza se smiruje, Janša ne uvodi nove mere
EPA-EFE Oliver Hoslet

U zemlji je prethodnog dana urađeno 2.382 testa na korona virus, prenela je STA. Tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj preminulih od Kovid-19 i dalje 149, navela je vlada.

Slovenački premijer Janez Janš izjavio je danas da je, uprkos većem broju slučajeva Kovid-19 nego u prvom talasu, hospitalizaciju u Sloveniji još uvek moguće kontrolisati i da nema potrebe za uvođenjem strožih mera.

Govoreći na događaju koji je organizovala Američka privredna komora u Sloveniji AmCham Slovenija, on je najavio da će uskoro predstaviti plan za različite scenarije u budućnosti, prenela je STA.

Na sastanku, koji je bio usredsređen na ključne izazove i reforme koje predstoje Sloveniji i njenoj ulozi u EU, Janša je rekao da je Slovenija još u narandžastoj zoni.

On je naveo da je slovenačka vlada već izradila planove za budućnost, s tim da mere zavise i od broja zauzetosti bolničkih kreveta.

Odgovarajući na kritike nekih vladinih postupaka, Janša je kazao da je tokom proleća mnogo toga naučeno.

"Da nismo naučili, situacija bi danas bila mnogo kritičnija", rekao je on.

Janša je dodao da su zdravstvene ustanove i ustanove za socijalnu zaštitu, takođe, uspele da se mnogo bolje izbore sa infekcijama sada nego na početku.

"Još postoje neke problematične tačke, ali razlog je uglavnom taj što se ljudi ne pridržavaju mera. Međutim, situacija je i dalje rešiva bez strožih mera", naglasio je Janša.

U Sloveniji ima 1.656 aktivnih slučajeva, 84 osobe se nalaze u bolnicama, od kojih 16 na intezivnoj nezi.

Podaci pokazuju da se u Sloveniji smiruje zaraza, nakon što su prošlog četvrtka bila zabeležena rekordna 192 nova slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: