Vučić najavio veliki projekat, danas - pun pogodak; "To će biti nova slika Srbije" VIDEO

Rudolf Đulijani, nekadašnji gradonačelnik Njujorka, bio je u poseti Beogradu 20. aprila 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/ buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin/ buducnostsrbijeav

Đulijani je tom prilikom govorio o tome kako veliki svetski gradovi treba da imaju izlaz na reke, i kako je projekat "Beograd na vodi" pun pogodak.

"Kroz naše gradove ljudi stiču sliku o nama. Beograd je jedan od svetski uređenijih gradova i zato bi morao da ima priobalje i pristup rekama i onda bi bio jedan od najlepših gradova na svetu. To sada nije slučaj, ali će da se radi", rekao je tada Đulijani.

Đulijani je rekao dapoštuje Aleksandra Vučića kao i njegove planove i "velike snove".

"Za mene je pravi vođa onaj koji ima velike snove, koji sanja o velikim promenama i kako to da ostvari. Sređivanje priobalja napraviće veliku promenu Boegradu. Dovešće mnogo više turista, poslova, investicija. To je tačno ono što je potrebno Beogradu i Srbiji. To me podseća kao kada sam ja bio gradonačelnik Njujorka. Pojedini delovi su bili zapušteni, i onda sam otišao tamo da vidim kako to da se sredi", naveo je Đulijani prilikom posete Beogradu.

Aleksandar Vučić obišao je danas sa predsednikom kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

Predsednik Vučić je rekao obilazeći ovo gradilište da je veoma ponosan na njega i da je to jedno od najvećih sa više od 2.000 zaposlenih.

"Za mesec, mesec i po dana biće otvoren šoping mol. Videli ste i kako napreduje Kula Beograd. To će biti nova slika Srbije i čitave jugoistočne Evrope. Ponosan sam na prijateljstvo sa šeikom Muhamedom, ali i na strahovito veliki i fantastičan posao koji je on ovde odradio. To je jedan od najvećih preduzimača u celom svetu", rekao je Vučić prilikom današnjeg obilaska.

strana 1 od 92 idi na stranu