Ministarstvo: Lečić i dalje nezvanični novi predsednik DS-a

Demokratska stranka, nakon izbora jednog dela članstva da za predsednika DS postave Branislava Lečića, nije promenu dostavila Ministarstvu za državnu upravu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot, Prva
Foto: Screenshot, Prva

Prijava za promenu podataka upisanih u Registar političkih stranaka nije do sad dostavljena, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu

Prema Zakonu o političkim strankama, politička stranka je dužna da Ministarstvo obavesti o svakoj promeni podataka koji se upisuju u Registar u roku od 15 dana od dana nastale promene, podnošenjem prijave za promenu podataka u Registru, uz koju se podnosi propisana dokumentacija.

Rešenje o upisu promene podataka u Registar Ministarstvo donosi u roku od 30 dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.

Zakonom je propisano da ako promena podataka koji se upisuju u Registar nije u skladu sa odredbama ovog zakona, programa i statuta političke stranke, Ministarstvo poziva zastupnika političke stranke da otkloni nedostatke i zavisno od postupanja ili nepostupanja dalje vodi postupak.

DS posle izbora Lečića praktično ima dva predsednika, Zorana Lutovca i Lečića, a koji je legitiman i legalan - tek će biti predmet sporenja, pošto je Lutovčevo rukovodstvo, kako su naveli, poslalo dopis Ministarstvu državne uprave, kako bi predupredilo upis Lečićevog dela stranke u Registar političkih organizacija.

strana 1 od 92 idi na stranu