Da li je Turska poslala snage u Nagorno-Karabah?

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev negirao da je Turska poslala vojnike iz Sirije u Azerbejdžan kao ispomoć u sukobu sa jermenskom vojskom u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:21

Da li je Turska poslala snage u Nagorno-Karabah?
efks, depositphotos

Ambasador Jermenije u Rusiji izjavio je ranije da je Turska poslala oko 4.000 boraca iz severne Sirije u Azerbejdžan kako bi pomogli Azerbejdžanu u borbama, prenosi Rojters.

"Glasine o raspoređivanju vojnika iz Sirije u Azerbejdžan su još jedna provokacija jermenske strane i potpuna besmislica", rekao je savetnik predsednika Hikmet Gadžijev.

Zvanični Jerevan optužio je ranije danas Tursku Republiku da je poslala četiri hiljade milicajaca - "plaćenika", iz sirijskih područja u zapadni Azerbejdžan, prenosi ANSA, pozivajući se na izjavu ambasadora Jermenije u Moskvi, Vardana Toganjana.

Toganjan je rekao da su posredi "plaćenici" iz severnih sirijskih područja koje je, kako kaže, okupirala Turska.

"To su plaćenici. Vojna obaveštajna služba je više puta navodila da su stizali na aerodrom Nahčivan u Azerbejdžanu, čarter-letovima. Radi se o oko četiri hiljade milicajaca koji dolaze sa teritorije severne Sirije, okupirane od strane Turske", izjavio je Toganjan za radio-stanicu Eho Moskve, preneo je Interfaks.

U regionu Nagorno-Karabaha, de jure u sastavu Azerbejdžana, ali sa etnički većinskim jermenskim stanovništvom, ponovo su izbili sukobi između Jermenije i Azerbejdžana.

Nahčivan je glavni grad autonomne republike Nahčivan, koja je eksklava - teritorija izdvojena iz celine azerbejdžanske teritorije i graniči se sa Turskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: