Potpuni karantin?

Britanska vlada namerava da uvede potpuni karantin u najvećem delu severne Velike Britanije i moguće Londona, kako bi se izborila s drugim talasom koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

06:45

Potpuni karantin?
Ilustracija: EPA-EFE/Andy Rain

Kako prenosi Rojters, nove mere predviđaju da se zatovre svi pabovi, restorani i barovi na dve nedelje. Ranije ove nedelje, premijer Boris Džonson izjavio je da bi uvođenje restriktivnih mera ugrozilo poslove, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Tajms navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih domaćinstava u zatvorenom prostoru.

Rojters podseća da je Britanija prošle nedelje uvela mere kojima se zahteva da svi zaposleni koji mogu rade od kuće i da se restorani i barovi zatvaraju rano kako bi se sprečilo širenje drugog talasa kovid-19.

Predviđa se da te mere budu na snazi šest meseci.

Škole i prodavnice mogu da rade, kao i fabrike i firme u kojima radnici ne mogu da rade od kuće, navodi Tajms, pozivajući se na visok izvor iz vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: