"Kurti ne može da odbrani OVK"

Visoki zvaničnik DPK Sami Ljuštaku oštro je reagovao na izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da samo njegova stranka može da odbrani OVK.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

10:08

EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Bivši gradonačelnik Srbice na Fejsbuku je poručio "da bi zaštitili vrednost, ona mora biti vaša ili bar morate dokazati da je osećate kao takvu, a Aljbinu Kurtiju to nedostaje", prenosi Kosovo onlajn.

“Oni koji su nakon rata svojim optužbama postavili temelje bilo kog suda koji ima za cilj optužbe protiv OVK, sada se predstavljaju kao ratni stražari i borci. Njihova "zaštita“ nije ništa drugo do hor odvratnih ogovaranja i demagogije. OVK nije bila niti je ekskluzivnost bilo koga posebno. OVK je uzvišena vrednost, trajni simbol, neizbrisiva istorija i nasleđe onih koji su pali za slobodu. Mudrost posle okupljanja i hrabrost posle bitke nemaju vrednost, osim za demagoge i kukavice. Svi moramo da zaštitimo OVK od monstruoznih zahteva sudova i istovremeno od ovih „čuvara" čija buka nije iskrena. OVK pripada narodu, a ne političkim strankama koje brane vrednosti OVK za političke koristi", napisao je Ljuštaku.

Për ta mbrojtur një vlerë, atë vlerë duhet ta kesh tënden ose së paku të dëshmohesh se sadopak e ndjen atë, e kjo i...

Posted by Sami Lushtaku on Sunday, September 27, 2020

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: