"Kurti ne može da odbrani OVK"

Visoki zvaničnik DPK Sami Ljuštaku oštro je reagovao na izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da samo njegova stranka može da odbrani OVK.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA/ VALDRIN XHEMAJ
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Bivši gradonačelnik Srbice na Fejsbuku je poručio "da bi zaštitili vrednost, ona mora biti vaša ili bar morate dokazati da je osećate kao takvu, a Aljbinu Kurtiju to nedostaje", prenosi Kosovo onlajn.

“Oni koji su nakon rata svojim optužbama postavili temelje bilo kog suda koji ima za cilj optužbe protiv OVK, sada se predstavljaju kao ratni stražari i borci. Njihova "zaštita“ nije ništa drugo do hor odvratnih ogovaranja i demagogije. OVK nije bila niti je ekskluzivnost bilo koga posebno. OVK je uzvišena vrednost, trajni simbol, neizbrisiva istorija i nasleđe onih koji su pali za slobodu. Mudrost posle okupljanja i hrabrost posle bitke nemaju vrednost, osim za demagoge i kukavice. Svi moramo da zaštitimo OVK od monstruoznih zahteva sudova i istovremeno od ovih „čuvara" čija buka nije iskrena. OVK pripada narodu, a ne političkim strankama koje brane vrednosti OVK za političke koristi", napisao je Ljuštaku.

Për ta mbrojtur një vlerë, atë vlerë duhet ta kesh tënden ose së paku të dëshmohesh se sadopak e ndjen atë, e kjo i...

Posted by Sami Lushtaku on Sunday, September 27, 2020

strana 1 od 107 idi na stranu