Zaseda Krizni štab: Hoće li nam nešto konačno popustiti?

Beograd -- Krizni štab za borbu protiv koronavirusa razmatraće danas ublažavanje nekih mera i mogućnost održavanja nekih manifestacija koje su do sada odlagane.

Izvor: B92, Beta, RTS
Podeli
EPA-EFE Christian Bruna
EPA-EFE Christian Bruna

Početak sednice najavljen je za 08.30, a pred njen početak član štaba doktor Branislav Tiodorović, izjavio je da je epidemiološka situacija stabilna, da je Srbija među najboljima u Evropi sa sedam obolelih na 100 hilada stanovnika, ali da je virus još tu i da oprez mora ostati pojačan.

"Ova dobra situacija je zasluga odgovornog ponašanja stanovnika, tako da će svaka odluka štaba o ublažavanju mera, bilo da je reč o nekim manifestacijama, bilo da je o produženju radnog vremena ugostiteljakih objekata, glavni uslov za to biće ispunjenje tri osnovna uslova- maske, distanca od dva metra i dezinfekcija ne samo ruku već i predmeta i prostora", rekao je Tiodorović za RTS.

Izjave nakon sednice Kriznog štaba pratite na B92.net.

On očekuje da će biti dozvoljeno održavanje nekih kulturnih i sportskih manifestacija, jer je to bitno za građane, ali je objasnio da od organizatora svake manifestacije zavisi da li ćemo moći sve da se sprovede, a da se ne naruši trenutno dobra situaciju.

Tiodorović je ocenio da će biti teško sprovesti mere na Beogradskom maratonu i da nekoliko hiljada ljudi teško može da održi distancu i vodi računa o sebi i drugima.

Doktor ne očekuje velike probleme kada počen sezona gripa, jer podaci iz zemalja kod kojih kako je rekao "grip stiže pre nas" ove godine nije bilo velikog širenja zaraze.

strana 1 od 224 idi na stranu