"SAD nas guše kao Džordža Flojda"

Šef dipplomatije Sirije optužio je Trampovu administraciju da pokušava sankcijama da uguši Sirijce "kao šsto su Džordž Flojd i drugi okrutno ugušeni u SAD".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.09.2020.

08:56

EPA/ Michael Reynolds

Kako podseća Rojters, nove američke sankcije, koje su stupile na snagu u junu, a koj zabranjuju stranim kompanijama da posluju sa Sirijom, nanele su dodatni udarac već uzdrmanoj ekonomiji te zemlje pogođene višegodišnji ratom.

Obraćajući se Generalnoj skupštini UN video porukom, Al-Mualem rekao je da je cilj uvođenja sankcija da se "izvrši pritisak na Sirijce, njihove živote i njihov svakodnevni život".

"To je nehuman pokušaj da se uguše Sirijsci, kao što su Džordž Flojd i drugi okrutno ugušeni u SAD", rekao je sirijski ministar.

Vašington tvrdi da je cilj sankcija da se ograniče prihodi vlade sirijskog predsednika Bašara al-Asada i da se privoli na povratak pregovorima pod okriljem UN kako bi se okončaro osmogodišnji rat u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: