Đilasu zasmetalo izveštavanje TV N1: “Ama ljudi kako to možete da zovete izborima u DS”

Deo DS koji je organizovao izbore u toj stranci objavio je sinoć da je za novog predsednika stranke izabran Branislav Lečić

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Na konferenciji za novinare je rečeno da su glasali članovi 105 opštinskih odbora i da je izlaznost bila 72,6 odsto, a konačni rezultati biće proglašeni u roku od 48 sati i potom verifikovani na izbornoj skupštini.

DS tako praktično ima dva predsednika, Zorana Lutovca i Lečića, a koji je legitiman i legalan - tek će biti predmet sporenja, pošto je Lutovčevo rukovodstvo poslalo dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kako bi predupredilo upis Lečićevog dela stranke u Registar političkih organizacija.

Lečić je tom delu stranke poručio da im ne savetuje da idu na sud, da ne gube vreme, jer je, tvrdi, stranačka procedura u vezi sa izbornom skupštinom ispoštovana.

Lečić je rekao da mu je ovo najvažnija uloga u životu i "pozvao sve one koji su bili u nesporazumu, kao i sve demokrate, da se ujedine oko zajedničke priče".

Ovim povodom oglasio se i predsednik stranke Slobode i pravde kojem je zasmetalo izveštavanje televizije N1.

Đilas se pita kako novinari te kuće mogu sinoćna dešavanja da smatraju za izbore, dodavši da su ih kao takve okarakterisali "Vučićevi mediji". Na taj način se direktno umešao u uređivačku politiku jednog medija, istovremeno optužujuči druge za to.

Deo opozicije među njima i SZS i Đilas spočitavaju Vučiću ograničavanje ili ugrožavanje slobode medija, što je često praćeno reakcijama međunarodnih krugova. Ostaje da se vidi da li će ih biti ovaj put.

strana 1 od 92 idi na stranu