Pronađen snimač parametara iz aviona koji je pao kod Malog Zvornika VIDEO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je pronađen snimač parametara iz aviona MIG-21 koji se srušio u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2020.

09:42

Pronađen snimač parametara iz aviona koji je pao kod Malog Zvornika VIDEO
Screenshot/TV Prva

"Vojne komisije su završile sa radom, to znači da su svi materijalni dokazi skupljeni. Pronađen je snimač parametara koji se sada iščitava", izjavio je Vulin i dodao da se taj snimač razlikuje od crne kutije koja snima i razgovore.

Kako kaže, postupak će trajati mnogo kraće od nekoliko nedelja, ali kako ističe to je samo njegovo mišljenje.

"Niko komisije ne može da natera da rade brže, one su u potpunosti samostalne. Tužilaštvo je to koje će da obavesti javnost o uzrocima nesreće. Ne može vojska da sprovodi postupak, mi smo tu da prikupimo dokaze", kaže Vulin.

Još uvek nema objašnjenja zbog čega se piloti nisu katapultirali.

"Pilot ima mogućnost katapultiranja. O tome odluku dolazi onaj koji komanduje letelicu i on se prvi katapultira. Zatim u kratkom razmaku i drugi se katapultira kako se ne bi sudarili. To će reći struka, mi ćemo izaći sa tim",

Vulin nije odgovorio na pitanje da li je bilo predviđeno letenje u tom rejonu.

"Time bih ugrozio istragu", izjavio je i dodao kako se plan jasno zna i da "niko nikoga nije menjao".

Dotakao se i teme obustavljanja vojnih vežbi Vojske Srbije u narednih šest meseci.

"Smatram da se ovim pokazalo najgore lice EU i da ona politiku ucena smatra legitimnom. Mi smo time sačuvali vojnu neutralnost. Da smo obustavili vežbe sa Belorusijom, a nastavili sa SAD i Rusijim iz toga proizilazi da je Belorusija loš momak", naveo je on i dodao da će se nakon tog perioda odlučivati o tome da li će se nastaviti sa prekidom vežbi ili će one ponovo početi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: