Zelenski došao na mesto pada aviona FOTO

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski stigao je na mesto pada aviona An-26 u Harkovskoj oblasti, saopštila je televizija "Ukrajina 24“.

Izvor: Sputnjik

Subota, 26.09.2020.

12:00

Default images

Ukrajinski predsednik naredio je da se obustave svi letovi aviona sličnih An-26 dok se ne utvrde okolnosti avionske nesreće u Harkovskoj oblasti.

Prethodno su mediji javili da su na mestu avionske nesreće pronađene crne kutije, ali da nisu izvučene iz olupine.

„Do sada su pronađeni snimači leta, oni su čitavi, ali za sada nisu izvađeni iz aviona“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ukrajine.

U saopštenju se napominje da je potraga još uvek u toku i da na licu mesta rade vojni inženjeri koji utvrđuju preliminarne uzroke katastrofe.

Državna služba za vanredne situacije saopštila je da je u bolnici preminuo jedan od dvoje preživelih koji je bio u teškom stanju.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u petak uveče u blizini grada Čugujev u Harkovskoj oblasti tokom trenažnog leta. U avionu je bilo 27 osoba: sedam članova posade i 20 kadeta, jednom kadetu nije bilo dozvoljeno da leti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: