Broj poginulih u padu aviona raste; Manje osoba na letu nego što je objavljeno VIDEO

Broj poginulih u padu ukrajinskog vojnog aviona u severoistočnoj Harkovskoj oblasti porastao je na 26.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG/ Emergency Situation Ministry via AP
FOTO: TANJUG/ Emergency Situation Ministry via AP

Jedan od dvojice ukrajinskih kadeta, koji su preživeli pad vojnog transportnog aviona u Harkovskoj oblasti, preminuo je u bolnici, saopštila je danas Ukrajinska služba za vanredne situacije.

Prethodno je Kancelarija ukrajinskog generalnog tužioca saopštila da je u padu aviona poginulo 25 od 27 osoba, koje su se nalazile u letilice.

Dva kadeta su preživela skočivši iz aviona, rekao je guverner Harkovske oblasti.

U međuvremenu, ministar odbrane Andrej Taran rekao je da su stručnjaci pronašli crnu kutiju aviona.

"Snimač podataka o letu nije u avionu (koji se srušio) i zaključci se mogu doneti nakon analize snimljenih informacija", naveo je Taran, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema preliminarnim podacima, najverovatnije je da je krilo aviona udarilo o zemlju.

Prema navodima ukrajinskih službi za vanredne situacije, 27 osoba nalazilo se u avionu, a ne 28, kao što je ranije objavljeno, prenosi TAS S.

Iz kancelarije navode da je pokrenut krivični postupak zbog optužbi za kršenje pravila bezbednosti leta i pripreme leta, "koji su doveli do katastrofe i drugih ozbiljnih posledica".

U međuvremenu, vlasti u Harkovskoj oblasti u Ukrajini proglasile su danas nacionalnim Danom žalosti zbog stradalih u pada ukrajinskog aviona An-16.

U uredbi guvernera, objavljenoj na sajtu administracije, navodi se da će na Dan žalosti nacionalna zastava biti spuštena na pola koplja na svim zgradama državnih vlasti, preduzeća, agencija i organizacija i da će na njih biti postavljena traka za žaljenje.

Svi zabavni i sportski događaji bi trebalo da, prema preporukama, budu otkazani, prenosi TASS.

Kako je ranije saopšteno, kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili su trenažni let.

Na internetu su objavljeni snimci sa mesta pada aviona.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da će danas posetiti Harkovsku oblast, gde se srušio vojni avion An-26.

strana 1 od 604 idi na stranu