Sukob u vrhu Hrvatske zbog afere, "Očekujemo izvinjenje"

U vrhu Hrvatske između premijera Andreja Plenkovića i predsednika Hrvatske došlo je do sukoba zbog korupcionaške afere Janaf.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.09.2020.

20:20

Sukob u vrhu Hrvatske zbog afere,
EPA/ANTONIO BAT

Nakon što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavio da će uskoro razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem o ponašanju istražnih tela u korupcionaškoj aferi Janaf, iz vlade poručuju da krivični postupci koji su u toku, kao i nezavisan rad nadležnih organa nisu teme za razgovor.

A od predsednika iz vlade, kako je rečeno za Dnevnik Nove TV, očekuju da se prvo izvini svima koje vređa i da se stabilizuje, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak.

Milanović je ranije danas žestoko komentarisao aferu Janaf i obrušio se na premijera, rekavši da ga novinari pitaju gde je on bio za vreme "lockdowna", prenosi Dnevnik.hr

"Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš?" rekao je Milanović.

Danas je rekao da su u notorni klub bivšeg direktora Janafa, uhapšenog Dragana Kovačeića, Plenkovićevi ministri dolazili kao "zadnji magarci".

"Njegovi ministri su još mesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao posednji magarci, dolazili u situaciju da se osramote. Ne jedan ministar, s nekolicinom sam razgovarao. Ljudi su lojalni, ali se ne osećaju baš najbolje. To je neko trebao znati i ispričati ovakvu blamažu, a da ne govorimo o šteti za Janaf. To je tema za razgovor premijera i mene", rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: