Šta je bilo na sastanku pod Ostrogom; Krivokapić: I ja sam se iznenadio

Kanditat za mandatara Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je bio iznenađen što je predložen za mandatara jer je na sastanku pod Ostrogom bio drugačiji stav.

Izvor: Vijesti
Podeli

Krivokapić je, kako pišu Vijesti, rekao da je na sastanku pod Ostrogom jedan od lidera Demokratskog fronta rekao da pre podrške kandidaturi Krivokapića mora proći proveru stranačkih organa.

On je kazao da ga to nije uvredilo i da je spreman da prođe svaku proveru jer se tako gradi poverenje.

Govoreći o sastanku u manastiru Ostrog Krivokapić je rekao da je "imao osjećaj da će ipak doći do nekog dogovora".

"Međutim, klasično je bilo dogovora nema. Znajući za to, ja sam čovjek koji tada voli da svoje misli da preda nekoj knjizi. Ja sam uzeo divnu knjigu, ona je duhovna literatura i čitao do ponoći tu knjigu.... Uživao sam čitajući i doživio mir i spokoj i ujutro sam bio drugačiji čovjek. Ta duhovna literatura vam uliva dodatan mir, daje vam strpljenje koje je neobjašnjivo. Rekao sam ja sam danas građanin kao svaki drugi što bih se uzbuđivao oće li biti manjinska vlada, oće li mandatar biti bilo ko drugi. Nisam znao da su društvene mreže napravile jedan nevjerovatan pritisak. To sam saznao u 6 sati u srijedu kada sam došao kući. Tako mi je rekao jedan od mojih najmilih koji mi je rekao "tata pa oni nijesu imali drugi izbor". Ja ni o tome nisam razmišljao ko ima kakav izbor, jer mene izbor ne interesuje, ja sam bio iznenađen što sam bio predložen za premijera, jer je prethodno veče bio sasvim drugačiji stav. Pomirio sam se sa tim i želio da svoj mir i komodidet uživam u krugu porodfice iako sam spreman da se žrtvujem do kraja kako bi naš narod doživio ono što treba”, objasnio je Krivokapić na A1 televiziji.

Kazao je da je "Ostrog najbolje mesto ako neko želi da napravi dogovor".

"I tu nije napravljen dogovor. I to mene zabrinjava. Kada sam ušao u Skupštinu sam sjeo na mjesto koje mi je neko odredio. Nisam znao da ću da budem predložen. Bio sam lično iznenađen, ne samo ja nego mnogi političari koji su bili meni iza leđa i sa desne strane i to predstavlja priču koja mene zabrinjava kao čovjeka i budućeg premijera. Hoću li biti premijer to ćemo još da vidimo, taj predlog će vjerovatno da proživi neko vrijeme, pa ja se nadam da će i naš narod shvatiti...

strana 1 od 240 idi na stranu