Ministar Vulin i general Mojsilović obišli porodice poginulih pilota

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas porodice poginulih pilota.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/bs
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/bs

Poginula oba pilota, Ministarstvo objavilo imena; avion na pregledu bio ispravan VIDEO

Čovek u čije dvorište je pao avion i dalje u teškom stanju

Major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, živote su izgubili u jučerašnjem padu aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Porodice su sa ministrom i načelnikom Generalštaba obišli i komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice.

Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota, preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

"Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu.

"Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane", navodi se.

Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni.

"Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini", poručili su.

strana 1 od 224 idi na stranu