Srušio se vojni avion u Ukrajini - više od 20 poginulih VIDEO/FOTO

Vojni avion AN-26 srušio se kod grada Čugujeva u Harkovskoj oblasti, javlja agencija Depo Harkov, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Ukrajine.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

21:30

Srušio se vojni avion u Ukrajini - više od 20 poginulih VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/Emergency Situation Ministry via AP

Broj poginulih je porastao na 20 osoba, dve su teško povređene, saopštio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

Prema saopštenju kontrole leta, u avionu An-26 bilo je 28 osoba, navodi agencija TAS S.

"Do sada su pronađena tela 22 žrtve, dvoje ljudi je povređeno, a još se traga za četvoro,“ preneo je kanal Telegram.

Avion je, kako je saopšteno, prevozio vojne kadete, a u letelici je bilo i pet članova posade.

Prema rečima sagovornika agencije, nesreća se dogodila oko 20.45 časova po lokalnom vremenu.

Izvor dodaje da su kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili trenažni let.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da će sutra posetiti Harkovsku oblast, gde se srušio vojni avion AN-26.

"Hitno se formira komisija koja će razjasniti sve okolnosti i uzroke tragedije. Izdao sam relevantna uputstva premijeru. Na licu mesta je u toku operacija potrage i spasavanja. Sutra ću biti u Harskovskoj oblasti", napisao je Zelenski na Telegramu. Komanda Vazduhoplovnih snaga Ukrajine potvrdila je da se nesreća dogodila, navode da ima povređenih, poginulih.

„Večeras se u Harkovskoj oblasti srušio avion An-26 (b/n 76) Vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Avion je pao prilikom sletanja. Pored posade, u avionu su se nalazili kadeti Harkovskog univerziteta Vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Ima poginulih i povređenih“, navodi se u saopštenju.

Prema preliminarnim informacijama, sa lica mesta su hospitalizovane dve osobe sa opekotinama na više od 90 odsto površine tela.

Kako je saopšteno Sputnjiku, na lice mesta su izašli spasioci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: