Migranti se udavili kod libijske obale

Desetak migranata udavilo se u vodama Mediterana nedaleko od libijske obale pošto se prevrnuo brodić kojim su se prethodno zaputili ka Evropi.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

14:17

Migranti se udavili kod libijske obale
EPA-EFE/ GIAN MARIO SIAS

To je danas saopštila Međunarodna organizacija za migracije.

Kako prenosi AP, brodić koji je tonuo sinoć su primetili libijski ribari i potom iz vode uspeli da izvuku 22 migranta, koji, između ostalog, potiču iz Egipta, Bangladeša, Sirije, Somalije i Gane.

Ipak, najmanje 13 putnika sa brodića vode se kao nestali i pretpostavlja se da su se udavili, a u moru su dosad pronađena beživotna tela troje davljenika.

Brodić je iz libijskog grada Zliten, smeštenog istočno od Tripolija, isplovio u sredu uveče, a libijska obalska straža trenutno traga za preostalim nastradalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: